Poleg dizajna, je najpomembnejši korak v celotnem tiskarskem postopku priprava na tisk, saj le profesionalno izvedena priprava zagotavlja kakovosten končni izdelek. Z našimi izkušnjami poskrbimo da je priprava izvedena kvalitetno in vi zadovoljni s končnim produktom.

Med postopkom priprave se grafično datoteko obdela tako, da je primerna za uporabo s tiskarskim strojem. Sama priprava se razlikuje glede na vrsto tiska, v glavnem pa zajema pripravo v pravilnem barvnem prostoru, določitev ustrezne ločljivosti, pravilno postavitev grafičnih elementov in shranitev ustrezne datoteke.

Pri digitalnem tisku se postopek tiska opravlja neposredno iz grafične datoteke, zato je pravilna priprava izrednega pomena. Datoteka mora biti pripravljena v pravilnem barvnem prostoru, posamezni grafični elementi pa morajo imeti dovolj veliko resolucijo in biti ustrezno postavljeni, da pri nadaljnji obdelavi (rezanje) ne pride do izreza pomembnih podatkov.

Sito, tampo in offset tisk so posredne tehnike tiska, kar pomeni da se grafično datoteko uporabi za izdelavo sit, klišejev oz. offset plošč, katere se nato uporabi pri samem tisku. Najpomembnejši korak obdelave grafičnih datotek pri teh tehnikah tiska je separacija barv, saj se tiska vsako barvo posebej. Končni del priprave je izdelava filmov in offset plošč.

Pri vezenju je priprava ključnega pomena. Začne se s pregledom dizajna, saj zaradi tehničnih omejitev ni mogoče vezti vseh motivov. Ključni del priprave je izdelava programa. Programi se izdelujejo ročno, kar lahko traja več ur, a so zato kvalitetni in omogočajo najboljši možen končni rezultat.