SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne strani www.promoatelje.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot)Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo www.igmapromocija.com upravlja podjetje Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p., Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, matična številka: 1248014000, davčna številka: SI11377208, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Igma Promocija).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani Igma Promocija, pravice in obveznosti uporabnika in podjetja ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom na spletni strani www.promoatelje.si prek elektronske pošte, postane obiskovalec gost, s potrjeno registracijo v spletno trgovina pa postane član.

Tako gost kot član (v nadaljevanju tudi »uporabnik«) pridobita pravico do nakupa na spletni strani www.igmapromocija.com/.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član, obiskovalec pridobi uporabniško ime (ime.priimek) in avtomatično generirano geslo.

Registracija je možna prek povezave »Moj račun« ali med samim postopkom oddaje naročila.

 

Dostopnost informacij

Igma Promocija se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo www.igmapromocija.com (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov,
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

 

Dobavni roki

Blago iz ponudbe je v večini primerih na zalogi pri dobaviteljih, si pa prodajalec pridržuje pravico do pomanjkanja določenega artikla. V primeru, da zaloga artikla poide, prodajalec ne jamči ponovne dobave artikla. Dobavni rok za naročeno blago (promocijski tekstil in promocijski izdelki) je do 5 delovnih dni, za izdelavo tiskovin, reklamnih artiklov in dotiska pa je dobavni rok po dogovoru. V primeru da želenega artikla ni na zalogi tudi pri dobaviteljih, vas bomo v najkrajšem možnem času obvestili o predvidenem dobavnem roku.

 

Cene

Vse cene so v EUR (evrih), NE vsebujejo DDV-ja, razen če je izrecno napisano drugače in veljajo od 1.09.2021 do izdaje novega cenika. Cene ne vsebujejo stroškov dostave.

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Če ugotovimo da je podatek o ceni za že naročeni artikel napačen, Vam, v primeru da je pravilna cena nižja, vrnemo preplačani znesek (ali, na vašo željo, ponudimo popust v vrednosti preplačanega zneska ob naslednjem nakupu), v primeru da je pravilna cena višja, vam omogočimo stornacijo naročila in vrnitev vplačanih sredstev.

Cene promocijskega tekstila in promocijskih artiklov so informativne narave. Točne cene vam posredujemo po poslanem povpraševanju.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

 

Oddaja povpraševanja

Prek spletne strani www.igmapromocija.com je mogoča le oddaja povpraševanja. Direktni nakup ni mogoč. Kupoprodajna pogodba med podjetjem Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo na podlagi prejete ponudbe, ki jo sestavimo na podlagi prejetega povprašenja prek spletne strani, telefona, e-pošte ali v živo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji povpraševanja. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu je mogoče le po dogovoru.

 

Načini plačila

Igma Promocija omogoča naslednji način plačila:

 • plačilo z bančnim nakazilom na račun Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Za redne in večje odjemalce je po dogovoru mogoč odlog plačila.

 

Pravica do odstopa od pogodbe (pravne osebe)

Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Naštete pravne osebe lahko izdelke vrnejo v okviru garancijskih pogojev.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe (fizične osebe)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na elektronski naslov igmapromocija@gmail.com. V sporočilu potrošnik sporoči številko naročila od katerega odstopa.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem ali ga osebno prinese na isti naslov.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 

Potrošnik NIMA pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam ali artikel ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo. Tukaj gre predvsem za tiskane izdelke (tiskovine, dotisk ali vezenje na tekstil, dotisk na promocijske izdelke).

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku s plačilom na transakcijski račun, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti. 

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira Promo Atelje, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

Stvarna napaka

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Prevzem artiklov vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu: Promo Atelje Mikec, Sašo Mikec s.p. Prodajalec hrani artikel do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

 

Dostava

Podjetje Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p. kot dostavljalca uporablja več različnih dostavnih podjetji in lastno dostavo.

Ceno dostave vam sporočimo kot del predračuna.

Ob predhodnem dogovoru je možen osebni prevzem na sedežu podjetja, na naslovu Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem. V primeru osebnega prevzema ni stroškov dostave.